Artikelen

Ziek zijn en toch een inkomen

SmartFund is een arbeidsongeschiktheidsfonds (aof) in vernieuwde vorm. Samen met een groep mede-ondernemers organiseer je met SmartFund je eigen fonds. Geen verzekering dus, maar een gezamenlijk fonds voor ondernemers en door ondernemers. Lees hier meer

Wat bezielt SmartFund?

SmartFund gaat over gedeeld eigenbelang. Samen voor een betere wereld is eigenbelang. Toen de Triodos bank eenmalig de clip “Klein. Het nieuwe groot” uitzond viel bij veel SmartFunders het kwartje. “Dus daar zijn we mee bezig! Neem de moeite om 1 min 40 naar dit clipje te kijken. Dan weet ook jij waar SmartFund voor staat. Volg je hart. Gebruik je hoofd.

ZZP pensioen? SmartFund is er klaar voor !

De VVD wil pensioen voor ZZP’ers gaan regelen.Van de ongeveer 1 miljoen ZZP’ers bouwt ongeveer de helft geen pensioen op. Deze zomer dient de VVD een wetsvoorstel in dat het mogelijk moet maken om pensioen op te bouwen via een zogenaamde pensioenpremieinstelling (PPI). Een SmartFund kan uitstekend dienst doen als PPI. Heb je eenmaal een SmartFund vereniging, dan heb je ook de benodigde infrastructuur om een collectieve regeling op te zetten van arbeidsongeschiktheid, pensioenen, kredieten etc. Lees het Parool krantenartikel.

AOV wordt duurder, strenger, selectiever

De markt voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen is dynamisch. De AOV is de laatste jaren goedkoper gewoon geworden en ook beter. Maar aan het feestje voor premiedalingen komt nu een einde.  Lees de blog van Norbert Bakker

61% ZZP’ers geen verzekering

Zelfstandigen vinden verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid te duur en te ingewikkeld. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door ZZP-platform Myler en Achmea onder 2.445 ZZP’ers.
De gemiddelde ZZP’er schat de kans om arbeidsongeschikt te worden, volkomen foutief in. Lees het Volkskrant artikel.

Kredietunie financiering voor ZZP’ers

Er komt een nieuwe manier om kredieten aan ondernemers te verstrekken. Dat is hard nodig, want de zelfstandige professional hoeft tegenwoordig echt niet aan te kloppen bij een bank. Een SmartFund vereniging is uitermate geschikt om als Kredietunie te fungeren. Lees meer over een kredietunie in het artikel van de Volkskrant.