Artikelen

Ziek zijn en toch een inkomen

SmartFund is een arbeidsongeschiktheidsfonds (aof) in vernieuwde vorm. Samen met een groep mede-ondernemers organiseer je met SmartFund je eigen fonds. Geen verzekering dus, maar een gezamenlijk fonds voor ondernemers en door ondernemers. Lees hier meer

Wat bezielt SmartFund?

SmartFund gaat over gedeeld eigenbelang. Samen voor een betere wereld is eigenbelang. Toen de Triodos bank eenmalig de clip “Klein. Het nieuwe groot” uitzond viel bij veel SmartFunders het kwartje. “Dus daar zijn we mee bezig! Neem de moeite om 1 min 40 naar dit clipje te kijken. Dan weet ook jij waar SmartFund voor staat. Volg je hart. Gebruik je hoofd.

ZZP pensioen? SmartFund is er klaar voor !

De VVD wil pensioen voor ZZP’ers gaan regelen.Van de ongeveer 1 miljoen ZZP’ers bouwt ongeveer de helft geen pensioen op. Deze zomer dient de VVD een wetsvoorstel in dat het mogelijk moet maken om pensioen op te bouwen via een zogenaamde pensioenpremieinstelling (PPI). Een SmartFund kan uitstekend dienst doen als PPI. Heb je eenmaal een SmartFund vereniging, dan heb je ook de benodigde infrastructuur om een collectieve regeling op te zetten van arbeidsongeschiktheid, pensioenen, kredieten etc. Lees het Parool krantenartikel.

Rob Cremers: architect van het juridische bouwwerk rond SmartFund

Rob Cremers is notaris bij Abma Schreurs in Purmerend. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en als docent Ondernemingsrecht verbonden aan diverse opleidingen.

Rob is de architect van het juridische bouwwerk rond SmartFund. Als coach geeft hij gratis adviezen aan SmartFund leden in het Skolarz platform. Voor het oprichten van een SmartFund vereniging hanteert hij een speciaal laag tarief.

info@abmaschreurs.nl
088 – 433 43 33
Rob Cremers op de website van abmaschreurs.nl.

AOV wordt duurder, strenger, selectiever

De markt voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen is dynamisch. De AOV is de laatste jaren goedkoper gewoon geworden en ook beter. Maar aan het feestje voor premiedalingen komt nu een einde.  Lees de blog van Norbert Bakker

 

61% ZZP’ers geen verzekering

Zelfstandigen vinden verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid te duur en te ingewikkeld. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door ZZP-platform Myler en Achmea onder 2.445 ZZP’ers.
De gemiddelde ZZP’er schat de kans om arbeidsongeschikt te worden, volkomen foutief in. Lees het Volkskrant artikel.

Kredietunie financiering voor ZZP’ers

Er komt een nieuwe manier om kredieten aan ondernemers te verstrekken. Dat is hard nodig, want de zelfstandige professional hoeft tegenwoordig echt niet aan te kloppen bij een bank. Een SmartFund vereniging is uitermate geschikt om als Kredietunie te fungeren. Lees meer over een kredietunie in het artikel van de Volkskrant.

SmartFund Open Coffee presentatie

Download deze korte PDF presentatie als je snel meer wilt weten over SmartFund.
De ambassadeurs van SmartFund gaan de komende tijd veel SmartFund Open Coffee bijeenkomsten organiseren. Dit zijn informele bijeenkomsten, waar bijvoorbeeld in een café onder het genot van een kopje koffie aan de hand van bijgaande presentatie een gesprek wordt gevoerd over SmartFund. Wil jij zelf een keer een Open Coffee voor je vrienden of collega’s organiseren, of wil je een keer daarbij zijn, mail je gegevens naar info@smartFund.nl o.v.v. Open Coffee.

 

Gangmakerij Leiden faciliteert SmartFunds

De Framboos is een bedrijvencentrum in  Leiden.

Hier is de Stichting Gangmakerij gevestigd. Een groep bevlogen ondernemers die uit idealisme hun tijd en kennis inzetten voor de creative community in Leiden. De Gangmakerij biedt ondersteuning en beschikt over een ruimte waar SmartFund groepen in oprichting bijeenkomsten kunnen organiseren.